آیا بازار سهام (CFD)را می شناسید؟

آیا بازار سهام (CFD)را می شناسید؟

اگر می خواهید در بازار های مالی ترید کنید،CFD نقطه ی خوبی بعد از بازار مالی فارکس به حساب می آید.CFD از نظر هزینه و امکان معامله ی آنلاین،گزینه ی مناسبی برای شروع محسوب می شود.معاملات CFD اندکی حرفه ای هستند.برای همین بسیاری از تریدر هاآن استفاده نمی کنند.یک CFDتوافق بین دوطرف طرف یک معامله در خصوص تفاوت قیمت باز شدن و بسته شدن قرار داد است که در تعداد سهام های مشخص شده در قرار دادضرب می شود.CFDها مانند سهام های دیگر معامله می شوند.قیمت های مختلفی از سوی عرضه کنندگان متعددCFDاعلام می شود و شما می توانید مثل سایر سهام ها به خرید یا فروش CFD خود بپردازید.

 

 

                                                                      


در این مقاله قصد داریم تا بازار سهام CFD و ویژگی های آن را به صورت مبتدی مورد بررسی قرار دهیم.


*معاملات CFDدر گذر زمان

معاملات سی اف دی به نسبت سایر معاملات ،جدید هستند.در حالی که معاملات آتی در سال 1970 و یا آپشن در سال 1973 به وجود آمدند،معاملات سی اف دی در اوایل 1990ظهور کردند.CFD شایدابزاری برای معامله گران حرفه ای به نظر برسد،اما افراد مبتدی نیز می توانند با فراگرفتن آن سود بالایی کسب کنند.این امر آنقدر جذاب است که کشورهای زیادی به استفاده از آن روی آوردند.استرالیا اولین کشوری است که د سال 2002 شروع به استفاده ازاین ابزارکرده است وسپس کشورهایی هم چون  آلمان،فرانسه،نروژ،ایتالیا،سنگاپور وحالا بسیاری از کشور های دیگر ازآن استفاده می کنند.
در حال حاضر حدود 25 تا 30 درصد از معاملات بازار بورس را معاملات سی اف دی تشکیل می دهد.


*مفهوم عبارت CFD

عبارت CFDمخفف جمله ی (Contract For Deviation) است و به معنی قراردادی است  و به معنی قراردادی است که بین  
خریدار و فروشنده منعقد می شود.اگر قیمت ها در زمان بسته شدن قرارداد تفاوت پیدا کرده باشد،مبلغ این تفاوت پرداخت می شود.مثلا اگر در روز پایانی قرارداد قیمت ارز کاهش پیدا کرده بود،خریدار به فروشنده مابه تفاوت را پرداخت می کند و در صورت رشد مثبت فروشنده به خریدار این تفاوت را می پردازد.دز سی اف دی شما فقط از تفاوت ها سود می برید و تمام  سهام را نمی خرید و مالکیت سهام از آن شما نیست. 


*معاملاتی مشابه با معاملات فارکس

معاملات سی اف دی مشابه معاملات فارکس است،چون در این معاملات شما فقط از نوسانات سود می برید.فرض کنید شما سهام گوگل را معامله می کنید.در سی اف دی شما از سهام گوگل خریداری نکرده اید .بلکه از فرازها و فرودهای قیمت آن سود می برید.یک معامله سی اف دی ایجاد می کنید .سهمی می خرید و امیدوارید که قیمت ها افزایش پیدا کند.حتی شما می توانید از کاهش قیمت ها نیزسود ببرید.به این ترتیب که در پوزیشن فروش قرار می گیرید و منتظر کاهش قیمت ها می مانید.اما اگر افزایش پیدا کرد ضرر می کنید.
همانطور که می دانید CFDابزاری مشتق شده است،یعنی قیمت آن از یک دارایی پایه گرفته می شود،و محصولات متنوعی می توانند به عنوان دارایی های  پایه در نظر گرفته شوند.تریدر CFDمی تواند با ایجاد یک معامله CFDبه بازارهای بزرگی مانند گوگل،فیس بوک،مایکروسافت و....دسترسی داشته باشد.شما  برای این دسترسی نیاز به یک تامین کننده دارید.هر تامین کننده بازار خاصی را پوشش می دهد و شما باید تامین کننده ی خاص خود را پیدا کنید.

*ویژگی های معاملاتCFD


-سود از روند نزولی بازار

در معامله های سنتی شما باید سهامی راخریداری می کردید و سپس از بالا رفتن قیمت سهام سودی بدست می آوردید.در سی اف دی شما می توانید از کاهش قیمت نیز سود بدست آورید و در دو جهت صعودی و نزولی فعالیت کنید.


-عدم نیاز به مالیات

در معاملات سی اف دی شما مالک سهام نیستید،پس از مالیات معاف می شوید.البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که حق رای مربوط به سهام را نیز ندارید.


-عدم وجود تاریخ سررسید

در حساب های سی اف دی تاریخ انقضا برای یک قرارداد وجود ندارد وشما می توانید تا زمانی که تمایل داریدحساب خود را بازنگهدارید.


-کمیسیون بسیار پایین

کارگزاران سی اف دی کمیسیون بسیار پایینی در حدود (یک دهم)از حجم معامله از تریدر ها دریافت می کنند و این یکی از جذاب ترین ویژگی های معاملات CFDاست.


-اهرم (Leverage)

در سرمایه گذاری سی اف دی شما لازم نیست تمام مبلغ یک سهام را پرداخت کنید.مثلا اگر قصد داربد سهام اپل بخرید و هر سهم آن 500 دلار قیمت دارد،شما لازم نیست برای ورود به بازار سهام 500 دلار بپردازید.در این نوع معاملات ،شما مبلغی از تراکنش،وابسته به نوع سهام و تامین کننده به آن را پرداخت می کنید.گاهی یک درصد و گاهی 5 درصد از مبلغ را پرداخت می کنید.


*تامین کننده کیست و چه ویژگی هایی دارد

تامین کننده در معاملات نقش فروشگاه بزرگ و برند و معروفی را داردکه مورد قبول اکثریت است و بسیار مهم است که بک تامین کننده ی خوب را انتخاب کنیم.قدمت و اعتبار یکی از اصلی ترین ویژگی های تامین کننده است.تامین کننده ای که از سال 2006 فعالیت می کند بسیار معتبر تر از تامین کننده ای است که در سال 2018 فعالیت خود را شروع کرده است.
بیمه دومین فاکتوری است که باید مورد بررسب قرار گیرد.این موضوع که  در صورت بروز اتفاقات مختلف،تامین کننده بتواندسرمایه تریدر را به او بازگرداند،اعتبار یک تامین کننده را بالا می برد.

*نکته

یک تامین کننده ی خوب اهرم(Leverage) خب و مورد نیازکاربر را ارائه می دهد.
حتما قبل از ایجاد هر معامله ای ،کمیسیونی که تامین کننده از شما دریافت می کند رابررسی کنید.کمیسیون می تواند از (یک دهم)تا (یک)درصد باشد.مسلما تامین کننده هایی که کمیسیون کمتری دریافت می کنند،بهترند.
برخی تامین کننده ها به خدمات متنوعی از جمله افتتاح حساب راحت،تیم پشتیبانی 24 ساعته،و ابزار های مدیریت ریسک متنوعی را دراختیار معامله گران قرار می دهند که این موضوع به عنوان نوات مثبت تامین کننده به حساب می آید.
با استفاده از دستور توقف ویا محدودسازی ضرر می توانید ریسک معاملات خود را مدیریت کنید و کاهش دهید.مارجین همه ی پوزیشن های باز بایددرسطحی باشدکه مقرر شده است.وگرنه آن پوزیشن بسته خواهد شد.
در بازارCFD می توانید لانگ پوزیشن وشورت پوزیشن داشته باشید.لانگ پوزیشن مانند بازار سهام ،یعنی خرید یک کالا با امید به افزایش قیمت آن درآینده و شورت پوزیشن یعنی فروش کالایی با این امید که در آینده قیمت آن ارزان تر خواهد شدو شما خواهید توانست دوباره آن را با قیمت کمتری خریداری کنید.


 *امکان مدیریت ریسک و بحران در CFD

به دلیل اینکه ریسک معاملات مارجینی بالاست ،و ازآن گریزی نیست،بسیاری از عرضه کنندگان CFDشرایط خوبی برای دستورات توقف ضرر و محدود سازی ضرر فراهم کرده اند که با کمک آن ها سرمایه گذار می تواند در نوسانات سریع بازار ریسک معاملاتش را مدیریت کند.


*کارمزد

کارمزد مانند معاملات سهام،هزینه ی معاملات CFD ای است که در ازای کل حجم پوزیشن ها محاسبه می شود نه مارجین پرداخت شده.
چون CFDها به صورت مارجینی معامله می شوند،اگر از باز بودن یک پوزیشن یک شب بگذرد،مشمول هزینه می شود.
برای لانگ پوزیشن های CFD که شبی از باز بودن آن ها بگذرد سود دریافت می کنید وبرای شورت پوزیشن ها در شرایط مشابه سود می پردازید.
نرخ سود دریافتی یا پرداختی را کارگزار تعیین می کند،پس نرخ ثابتی نخواهد بود،اما بر اساس درصدی از (Libor london inter bank offered Rate)محاسبه می شود.
هزینه ی پوزیشن ها میز روز شمار بوده و تا بسته شدن آن پوزیشن محاسبه می گردد که حاصل ضرب تعداد سهام در قیمت بسته بودن پوزیشن است..هزینه ی هر روز نیز متفاوت است، مگر اینکه یهام کلا هزینه ای نداشته باشد.


منابع و ماخذ
برگرفته از کتاب آشنایی با بازار های جهانی اثر سجاد محمدی 
برگرفته از سایت آلپاری فارکس

تنظیم:محمدرضاجعفری مهر 99

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش